Ενεργοποίησε τώρα τον μεταβολισμό σου… και χάσε άμεσα τα κιλά των γιορτών!

Μμμμμμ…είναι αλήθεια! Όλοι μας το παρακάναμε με το φαγητό τις ημέρες των γιορτών. Μπες πάλι στον ίσιο δρόμο, με ένα δυναμικό κυκλικό πρόγραμμα που θα γυμνάσει όλο σου το σώμα και θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σου, έτσι θα πεις γρήγορα  “bye, bye” στα κιλά των εορτών!

Σε ένα κυκλικό πρόγραμμα είναι σημαντικό να έχεις ένα χρονόμετρο – αυτό του κινητού σου κάνει – για να μετράς το χρόνο που θα εκτελείς κάθε άσκηση. Εκτέλεσε κάθε άσκηση για 1′ λεπτό, ξεκουράσου για 20” δευτερόλεπτα και συνέχισε στην επόμενη άσκηση – μην ξεχνάς ότι όλες οι ασκήσεις πρέπει να εκτελεστούν και από τις δυο πλευρές η κάθε πλευρά θα διαρκεί 1’ λεπτο ( δεξιά- αριστερά). Πριν ξεκινήσεις καλό θα ήταν να βάλεις το αγαπημένο σου τραγούδι αρκετά δυνατά,  κάνοντας jogging στην αρχή, καταλήγοντας ¨χορεύοντας¨ θα προτείναμε! Έτσι για να κάνουμε μια ωραία αρχή με την προθέρμανση σου!

1η Άσκηση: 

1 2 3  Ξεκινάτε από όρθια θέση με τα πέλματα ενωμένα . Τεντώνετε δεξί πόδι μπροστά και σηκώνετε χέρια στο ύψος των μπροστά. Κάνετε μια μικρή αναπήδηση μπροστά, προσγειώνεστε σε δεξί πόδι στήριξης λυγισμένο και αριστερό πέλμα, ακουμπούν ελαφρώς τα δάχτυλα στο έδαφος, κρατώντας τα χέρια συνέχεια στο ύψος των ώμων. Επαναφορά στην αρχική θέση με αριστερό πόδι αναπήδηση προς τα πίσω κλείνοντας χέρια δίπλα από το σώμα.

 

2η Άσκηση: 

4567 Ξεκινάτε από θέση προσοχής με τα πέλματα ενωμένα . Κατεβάζετε κορμό κάτω και τοποθετείτε παλάμες κάτω ακριβώς από τους ώμους. Τεντώνετε δεξί πόδι πίσω. Τεντώνετε αριστερό πόδι πίσω μείνετε με τα δυο πόδια. ΠΡΟΣΟΧΗ κρατήστε την λεκάνη ψηλά σφίγγοντας γλουτούς και κοιλιακούς. Επαναφορά στην αρχική θέση με δεξί πόδι να μαζεύετε πρώτο και να σηκωθείτε όρθιοι.

 

 

3η Άσκηση: 

8-910 Από όρθια θέση με τα πέλματα κλειστά . Κάνετε προβολή στο πλάι και ένα πέλμα διαγωνίως μπροστά με το δεξί πόδι. Σπρώχνετε την λεκάνη προς την δεξιά πλευρά ρίχνοντας όλο το βάρος στην φτέρνα του ποδιού. Κατεβάζετε σε ευθεία τον κορμό με τεντωμένα χέρια προς το έδαφος  κρατώντας  ψηλά τους ώμους. Χωρίς να λυγίσετε το αριστερό σας πόδι καθόλου, σηκώνετε κορμό κρατώντας δεξί πόδι flex (τσαρούχι πέλμα) στο πλάι τεντωμένο, ανοίγετε χέρια πλάι στο ύψος των ώμων και κλείνετε στην αρχική σας θέση. 

4η Άσκηση: 

11 12  Σε όρθια θέση λυγίζετε το δεξί πόδι στήριξης, αριστερό πέλμα, ακουμπούν ελαφρώς τα δάχτυλα στο έδαφος και χέρια τεντωμένα δίπλα από το σώμα. Κάνετε προβολή πίσω το αριστερό σας πόδι και τεντώνετε χέρια στην ευθεία της πλάτης. ΠΡΟΣΟΧΗ στο δεξί σας πόδι το γόνατο να μην ξεπεράσει τα δάχτυλα των ποδιών. Επαναφορά στην αρχική θέση. 

 

5η Άσκηση: 

13 14  Σε θέση ημικάθισμα, πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης , κρατάτε σταθερά λυγισμένα χέρια μπροστά από το στήθος. Σηκώνετε δεξί γόνατο πόδι flex (τσαρούχι πέλμα), κατεβάζετε αριστερό αγκώνα έτσι ώστε να ακουμπήσουν  και επαναφορά στην αρχική θέση για να κάνετε εναλλάξ το άλλο πόδι.

 

 

ΦΥΛΛΙΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ