8  ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ «ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΟΥ!

 

Χρειάζεσαι κάποιον επιπλέον λόγο για να αγαπήσεις το σώμα σου;

Γνωρίζεις ότι καίει θερμίδες ακόμα και την ώρα που κοιμάσαι ή κάθεσαι;

Εσύ απλά σταμάτα αυτές τις συνήθειες τώρα και θα δεις το κοντέρ του μεταβολισμού σου να αυξάνει αμέσως ταχύτητα!

Κάθε κύτταρο στο σώμα σου παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό της ενέργειας καθώς η διαδικασία που μετατρέπει το φαγητό που τρως σε ενέργεια είναι αυτή που διατηρεί τον καρδιακό παλμό, την αναπνοή και την κίνηση των μυών. Όσο αυξάνεις τον μεταβολισμό σου, τόσο μεγαλύτερο κάψιμο θερμίδων θα έχεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τον αυξήσεις, κάνοντας για παράδειγμα μια δραστηριότητα, αλλά υπάρχουν και αρκετές συνήθειες που μπορεί  να τον επιβραδύνουν.

Εδώ θα βρεις 8 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις έτσι ώστε να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!

  • Σταθερό πρόγραμμα φαγητού

Έρευνες έδειξαν ότι τρώγοντας την ίδια ώρα τα καθημερινά γεύματα σου εξασκείς το σώμα σου να καίει περισσότερες θερμίδες μεταξύ των γευμάτων.

  • Επαρκής ύπνος

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο κινούνται λιγότερο την επόμενη μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι καίτε λιγότερες θερμίδες. Επίσης, η στέρηση ύπνου μειώνει πραγματικά το ποσό της ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας.Περίοδος

Η απώλεια σιδήρου κατά τη διάρκεια της περιόδου κάθε μήνα. Ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο στους μυς. Αν τα επίπεδα σιδήρου είναι πολύ χαμηλά, οι μύες δεν παίρνουν αρκετό Ο2 και έτσι η ενέργειά πέφτει κατακόρυφα καθώς και ο μεταβολισμός. Αύξησε τις αποθήκες σιδήρου καταναλώνοντας δημητριακά, όσπρια και λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.

  • Τρώγοντας πολύ λίγο

Όταν αμελείς γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας, το σώμα μεταβαίνει σε κατάσταση πείνας, επιβραδύνοντας το μεταβολικό ρυθμό για τη διατήρηση των καυσίμων που έχεις.

  • Μην μένεις καθισμένος

Χρειάζονται μόνο 20 λεπτά σε οποιαδήποτε σταθερή θέση για να αναστείλουν το μεταβολισμό. Καλό θα ήταν να σηκώνεσαι έστω και λίγο από την καρέκλα.

  • Απώλεια ασβεστίου

Άλλος ένας καλός  λόγος για να πίνεις το γάλα σου: Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους, το οποίο καθορίζει το αν θα κάψεις θερμίδες ή θα τις αποθηκεύσεις ως λίπος. Μια διατροφή που είναι πλούσια σε ασβέστιο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος.

  • Ενυδάτωση

Όλες οι κυτταρικές διεργασίες του σώματος σας, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, εξαρτώνται από το νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, μπορείτε να κάψετε μέχρι και 2 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες.

  • Πρωινό γεύμα

Όταν λείπει το πρωινό, αναγκάζεις τον εαυτό σου έτσι ώστε να τρως περισσότερο στο μεσημεριανό γεύμα. Ακόμα, καθώς το σώμα προσπαθεί  να εξοικονομήσει ενέργεια καίει θερμίδες πιο αργά. Αυτός είναι ένας λόγος που οι άνθρωποι οι οποίοι παραλείπουν ένα γεύμα το πρωί έχουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.

ΦΥΛΛΙΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ