Ο  Αϊ-Βασίλης μαζί με τα δώρα του μήπως σας έφερε 2-3 κιλά στη ζυγαριά;

   Αφού ήσασταν καλά παιδιά το 2017 πήρατε τα δώρα που ευχηθήκατε, αλλά ίσως να πήρατε και κάποια κιλά παραπάνω… Κρατήστε τα δώρα και χάστε τα κιλά άμεσα!

   Η λύση είναι απλή και δοκιμασμένη!

   Εφαρμόστε καθημερινά το παρακάτω πρόγραμμα των 3 συνδυαστικών ασκήσεων και δείτε το σώμα σας να αλλάζει μέρα με την μέρα!

   Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι κυκλικής μορφής. Ο κάθε κύκλος ξεκινάει με 1 λεπτό επιτόπου τρέξιμο, ακολουθεί ένα σετ της 1ης άσκησης, 1 λεπτό επιτόπου τρέξιμο, ένα σετ της 2ης άσκησης, 1 λεπτό επιτόπου τρέξιμο, ένα σετ της 3ης άσκησης και κλείνει με 1 λεπτό επιτόπου τρέξιμο. Κάνετε διάλειμμα 5 λεπτά πίνοντας λίγο νερό και προετοιμαζόσαστε, για να ολοκληρώσετε τους επόμενους 2 κύκλους.

1η Άσκηση:

1  Αρχική θέση: Ξεκινάτε από όρθια θέση προσοχής με κλειστά πόδια. 

 

 

 

 

2   Κάνετε ένα κάθισμα με αιώρηση των χεριών μπροστά στη άνοιγμα των ώμων. ΠΡΟΣΟΧΗ το βάρος του σώματος να είναι στις φτέρνες, τα γόνατα να μην κλείνουν προς τα μέσα και να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών. Οι ώμοι να πιέζουν προς τα κάτω χωρίς να έρχονται δίπλα στα αυτιά. 

 

 

1

 Επαναφορά στην αρχική θέση.

 

 

 

 

3 Ανοίγετε δεξί πόδι στο πλάι, μαζί με αιώρηση χεριών στο πλάι μέχρι την ευθεία των ώμων, διατηρώντας σταθερό το σώμα καταλήγοντας στην αρχική θέση. ΠΡΟΣΟΧΗ να κρατάτε σταθερά τα κόκκαλα της λεκάνης  χωρίς να ανοίγουν κατά τη διάρκεια της άσκησης,ρουφώντας την κοιλιά και σφίγγοντας τους γλουτούς. 

 

Συνεχίστε τη συνδυαστική άσκηση για 10 επαναλήψεις με το δεξί πόδι και μετά με το αριστερό.

2η Άσκηση:

4  Αρχική θέση: Κάνετε κάθισμα τοποθετώντας τα χέρια σας στο έδαφος ανάμεσα στα πόδια σας. ΠΡΟΣΟΧΗ το βάρος του σώματος να είναι στις φτέρνες, ρουφώντας την κοιλιά σφίγγετε γλουτούς και σπρώχνετε γόνατα προς τα έξω.

 

 

 

5  Τεντώνετε ένα-ένα πόδια  (δεξί- αριστερό) πίσω κλειστά και οι μύτες των πελμάτων να ακουμπούν πιέζοντας το έδαφος. 

 

 

 

6  Ερχόσαστε σε θέση σανίδας. Κρατάτε λεκάνη ψηλά σφίγγοντας γλουτούς και κοιλιακούς.

 

 

 

Συνεχίζετε τη συνδυαστική άσκηση για 5 επαναλήψεις με το δεξί πόδι και μετά άλλες 5 με το αριστερό.

3η Άσκηση:

7   Αρχική θέση: Θέση τεσσάρων σημείων (τραπεζάκι). ΠΡΟΣΟΧΗ οι καρποί να είναι κάτω ακριβώς από τους ώμους, τα γόνατα κάτω ακριβώς από τα κόκκαλα της λεκάνης και η πλάτη ευθεία με το κεφάλι.

 

 

8   Σηκώνετε το δεξί χέρι μπροστά στην ευθεία της πλάτης και επαναφορά, επαναλαμβάνετε για το άλλο χέρι.

 

 

 

9   Τεντώνετε γόνατα και ερχόσαστε σε θέση σανίδας. Κρατήστε λεκάνη ψηλά σφίγγοντας γλουτούς και κοιλιακούς. 

 

 

 

10  Σηκώνετε το δεξί πόδι λίγο από το έδαφος μέχρι να ξεκολλήσουν ελαφρώς τα δάχτυλα από το έδαφος, επαναλαμβάνετε για το αριστερό πόδι.

 

 

 

7   Επαναφορά στην αρχική θέση τοποθετώντας τα γόνατα στο έδαφος .

 

 

 

Συνεχίζετε τη συνδυαστική άσκηση για 10 επαναλήψεις.

mikro