Συνδυάστε εργασία και χαλάρωση

Κάνετε δουλειά γραφείου και υποφέρετε από έντονους πόνους στον αυχένα, στη μέση και στα γόνατα. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, αφιερώστε πέντε λεπτά από το χρόνο σας και κάνετε ένα διάλειμμα, για να χαλαρώσετε σώμα και πνεύμα ανανεώνοντας έτσι τη δημιουργική σας σκέψη.

Αρχικά, σηκωθείτε και περπατήστε λίγο στο χώρο. Ύστερα, καθίστε, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές απομακρύνοντας οποιαδήποτε σκέψη και εικόνα από το μυαλό σας. Κάντε το για μερικά λεπτά και όταν νιώσετε πιο ήρεμοι, συνεχίστε με τις παρακάτω ασκήσεις. Δηλαδή, με διατάσεις που χαλαρώνουν τους μύες του σώματος από την ακινησία και ηρεμούν το μυαλό από την ένταση της δουλειάς. Η κάθε διάταση θα διαρκεί περίπου δέκα δευτερόλεπτα.

1  Αρχική θέση: Καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη πιέζοντας τους ώμους προς τα κάτω σαν να κρατάτε ένα βάρος στα χέρια σας.

 

 

 

2  1η Άσκηση: Από αρχική θέση στρέφετε το κεφάλι προς τη δεξιά πλευρά. Επιστρέφετε μπροστά και στρέφεσθε προς την αριστερή πλευρά. Διατείνετε τους μύες του αυχένα και του λαιμού.

 

 

 

3  2η Άσκηση: Από αρχική θέση κάνετε πλάγια κάμψη του κεφαλιού δεξιά κρατώντας τη διάταση. Επαναφορά στην αρχική θέση και επαναλαμβάνετε αριστερά. Ενεργοποιείτε τους μύες του αυχένα και του λαιμού συγχρόνως.

 

 

4  3η Άσκηση: Από αρχική θέση κάνετε προβολή του στήθους ψηλά. Διατείνετε τους μύες του στήθους, των ώμων και των κοιλιακών.

 

 

 

5  4η Άσκηση: Τοποθετείτε τα χέρια σας πίσω από τα γόνατα πλέκοντας τα δάχτυλά σας.

 

 

 

 

6  Σπρώχνετε πίσω την πλάτη σας, βάζοντας μέσα το κεφάλι και τεντώνοντας τα χέρια σας. Νιώθετε τη διάταση στους μύες της πλάτης.

 

 

 

 

7  5η Άσκηση: Τεντώνετε το δεξί πόδι μπροστά σας και τα χέρια είναι πάνω στους μηρούς.

 

 

 

 

8  Κατεβάζετε κορμό με ίσια την πλάτη. Ενεργοποιείτε τους οπίσθιους μύες του ποδιού. Επαναλαμβάνετε και για το άλλο πόδι.

 

 

 

9  6η Άσκηση: Τοποθετείτε τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού πάνω στο γόνατο του αριστερού ποδιού. Το δεξί χέρι πιέζει το γόνατο προς τα κάτω και το αριστερό κρατάει τον αστράγαλο.

 

 

 

10  Χαμηλώνετε κορμό με ευθεία την πλάτη. Διατείνετε τους μύες της πίσω πλευράς του ποδιού.

 

 

 

 
mikro