Για όμορφο λαιμό σαν του κύκνου!

Ένα μέρος του σώματος που συχνά μένει παραμελημένο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χαλάσει τη γενική εικόνα ενός καλοσχηματισμένου προσώπου, είναι ο λαιμός. 

 Ο λαιμός αποκαλύπτει την ηλικία πολύ πριν κάνει την εμφάνισή της στο πρόσωπο. Το δέρμα του λαιμού δεν έχει οστεώδη επιφάνεια να στηριχθεί όπως το δέρμα του προσώπου, και έτσι η σφριγηλότητα του εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον τρόπο που είναι κατανεμημένοι οι μύες της περιοχής. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το αγγειακό δίκτυο στο δέρμα του λαιμού είναι φτωχότερο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και έτσι δεν τρέφεται καλά με αποτέλεσμα την ελαττωμένη τονικότητα του. Αν θέλετε ο λαιμός σας να διατηρηθεί χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση για πολλά χρόνια πρέπει να του δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Για άμεσα αποτελέσματα μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένες ασκήσεις που γίνονται εύκολα και σύντομα, είναι όμως σωτήριες!

 Αφιερώστε ένα 5 λεπτο του χρόνου σας σε καθημερινή βάση, τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν!

Αρχική θέση:

1

Καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη πιέζοντας τους ώμους προς τα κάτω σαν να κρατάτε ένα βάρος. Κλείστε το στόμα σας ρουφώντας τα χείλη σας προς τα μέσα, διατηρώντας τα έτσι συνέχεια κατά την διάρκεια των ασκήσεων όπως και την κάθετη πίεση στους ώμους.

 

 

1η Άσκηση:

2 Τεντώστε το λαιμό σας κάνοντας κάμψη του κεφαλιού προς τα πίσω, κοιτώντας προς τα πάνω διατηρώντας το στόμα κλειστό. Η άσκηση αυτή ενεργοποιεί τους μυς του λαιμού. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και γείρετε το κεφάλι σας μπροστά ενεργοποιώντας του μυς του αυχένα, πίσω στη βάση του κεφαλιού και επιστροφή στην αρχική θέση.

 

 

2η Άσκηση:

3 Από αρχική θέση στρέφετε το κεφάλι προς την δεξιά πλευρά επιστρέφοντας  μπροστά και στροφή προς την αριστερή πλευρά με επαναφορά πάλι. Ενεργοποιείτε τους μύες του αυχένα και του λαιμού συγχρόνως.

 

 

 

Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων σε κάθε άσκηση.